zondag 27 april 2014: Erfgoeddag Grenzeloos

Grenzeloos-WP

Het thema “Grenzeloos” is een uitstekend thema voor een zangkoor: de componisten komen uit alle landen, en dit geeft ons de gelegenheid om een ‘reis’ te maken over grenzen van landen en culturen heen, ook over grenzen van stijlen en genres van composities heen, ook over grenzen van periodes van de muziekgeschiedenis heen… en ga zo maar door…

“Grenzeloos” kunnen we ook zien als het overschrijden van het dagdagelijkse, het gewone, het doordeweekse, het gekende, het vastgeroeste, … ; net daaroverheen laat de kunstenaar zijn muze klinken…. ongebonden, ongekluisterd, met een open blik naar vernieuwing, het diepergaande, het mystieke, het niet-met-woorden-zegbare, …: muziek begint waar het woord te kort schiet…

Zondag 27 april 2014,11u00 en 14u30 in de Sint-Baafsadbij te Gent