ere-dirigent

<< over dudoka           leden >>

fries


Als muziekliefhebber doorliep Maurice Verniers zowat alle basisvormingen, zoals notenleer, algemene muzikale vorming, muziekcultuur, … en volgde piano bij Marian Steyaert en pianobegeleiding bij Frank Heye.In 2006 startte hij de langdurige, hogere opleiding “koordirectie” bij Jan Vuye en Wim Verdonck aan de Kunstacademie van Waregem. In 2009 behaalde hij het einddiploma met grote onderscheiding.

Als zanger was hij gedurende 10 jaar lid van “De 2de Adem”, toen olv Filip Rathé, docent aan de Vlaamse conservatoria en artistiek leider van het Spectra Ensemble.

Na het einde van zijn opleiding koordirectie richtte hij het vocaal ensemble “Dudoka” op, om zich verder te verdiepen in de 20ste- en 21ste-eeuwse koormuziek.

Hij volgde koorstages bij Vice Nees, Kurt Bikkembergs, Florian Heyerick, Johan Van Bouwelen, Johan Duyck, Patrick Peire e.a.; tevens studeerde hij tot vorig jaar deeltijds aan het Conservatorium te Gent en volgt seminaries muziekgeschiedenis aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Hij is bestuurslid van “Koor en Stem Oost-Vlaanderen” en mede-oprichter van de koorcyclus “Koorlink Gent”.

In voorjaar 2017 verscheen van hem het boek “Negro spirituals, Helende muziek”, een uitvoerig werk over het ontstaan en de kenmerken van de negro spirituals, de volksliederen van de Afro-Amerikaanse slaven. Hier lees je er meer over.

fries