dirigent

<< over dudoka           leden >>

fries

Siewald Degraeve (°1997) is violist, componist en dirigent. Hij volgde zijn vioolopleiding aan de conservatoria van Gent en Brussel bij Valéry Oistrakh en Olga Zolotareva. Sinds 2017 studeert hij in Brussel eveneens muziekschriftuur, orkestdirectie en volgde hij masterclasses met o.a. Sir Roger Norrington, Roland Böer en Dirk Brossé.

Foto gedem – Geert De Mesmaeker – feb ’23

Onze dirigent kent het orkest vanuit alle mogelijke hoeken en kanten. Hij is als violist en altviolist lid van meerdere orkesten en ensembles, zowel professioneel als amateur, o.a. strijkkwintet Gustav, het Núna Ensemble, Ghent Symphony Orchestra, The Belgian Session Orchestra en Room13orchestra. Daarnaast trad hij meermaals op als solist. Zo was hij in 2015 laureaat in de solistenwedstrijd van Amaj Jong Symfonisch, vervulde hij in 2021 de solistenrol bij Speranza Symphonic en speelde hij in 2022 “De Vier Seizoenen” van Vivaldi met het ensemble Respiro.

Ook als dirigent is Siewald een opkomend talent. Sinds 2019 is hij artistiek leider van het kamerkoor Seicento uit De Pinte, dat zich specialiseert in renaissance- en barokmuziek. In mei 2022 richtte hij mee het Imec-choir op in Leuven.

In september 2022 werd hij dirigent van Dudoka en tevens bij het ensemble Respiro in Kortrijk. Verder is hij actief als repetitor bij het jeugdorkest Forza Muzica.

Foto gedem – Geert De Mesmaeker – feb ’23

Als componist won Siewald aan bekendheid. Zijn composities zijn meermaals uitgevoerd in Gent, Brugge en Antwerpen. In 2021 werd hij laureaat in de “Concours de composition Andrée Charlier”. Siewald schreef reeds tientallen werken voor uiteenlopende bezettingen, gaande van werken voor instrument solo tot klein ensemble, koor en zelfs composities voor orkest.

Siewald geeft sinds enkele jaren les in muziektheorie, compositie en viool. Naast klassieke muziek doet hij ook regelmatig projecten met popmuziek, kleinkunst, jazz en musical.

fries